نوشته شده توسط : arabsxs

به گزارش ایرنا 'محمد ضرابی' روز پنج شنبه در همایش فعالیت امور زنان و خانواده سازمان های دولتی و غیردولتی استان همدان افزود: استفاده زیاد از انواع شوینده ها، ظروف یك بار مصرف، تشریفات و تجملات از مهمترین الگوهای نامناسب مصرف هستند كه به محیط زیست آسیب جدی وارد می كنند.

وی اضافه كرد: تشریفات و سفره های امروزی مهمانی ها خود بزرگترین معضل زیست محیطی است كه هم موجب اسراف در مصرف مواد غذایی شده و هم زمینه بسیاری از بیماری ها را در افراد فراهم می كند.

وی ادامه داد: شوینده هایی كه آنزیم دار هستند دارای اثرات مخرب بیشتر زیست محیطی هستند كه نفوذ آنها در خاك موجب از بین رفتن سلامت خاك می شود.

این استاد دانشگاه با اشاره پدیده ریزگردها در كشور گفت: منشا این مشكل تنها از كشورهای منطقه نظیر عراق و كویت نیست بلكه خشك شدن بسیاری از تالاب ها و همچنین دریاچه ارومیه خود اثرات بسیار منفی در این زمینه دارد.

ضرابی افزود: در صورتی كه نمك خشك شده دریاچه ارومیه در هوا پراكنده شود خود زمینه بسیاری از مسایل و مشكلات زیست محیطی و تهدید سلامت انسان را فراهم می كند.

وی اظهار داشت: امروز در اثر بی توجهی های گسترده ای كه صورت گرفته دیگر محیط زیست سالمی وجود ندارد دریا و ساحل آلوده، مراتع نابود و غیرقابل احیا شده و بسیاری دیگر از جلوه های محیط زیست از بین رفته است.

وی گفت: آیا وقت آن نرسیده در خطبه های نماز جمعه به اهمیت حفظ محیط زیست پرداخته شود؟ سوال دیگر اینكه چرا تبلیغات برای انواع آلاینده ها از صدا و سیما بسیار زیاد است در حالی كه كوچكترین پیامی مبنی بر اهمیت رعایت مسایل زیست محیطی ارایه نمی شود؟

عضو هیات علمی دانشكده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران همچنین توان و قدرت زنان را در تربیت فرزندان آگاه و فرهنگ سازی در جامعه بسیار مهم ارزیابی كرد و افزود: مشكل بسیاری از مسایل زیست محیطی با ورود جدی زنان در این مقوله حل می شود.

ضرابی اظهار داشت: توانمندسازی زنان در این زمینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است بنابراین اتخاذ تدابیر لازم در این زمینه ضروری است.

7521/576



:: برچسب‌ها: اروپا , زن , گل ,
:: بازدید از این مطلب : 305
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs

احمد مشاعی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، برگزاری نمایشگاه های اختراعات و ابتكارات را دارای دو هدف عمده توسعه انگیزه و قوه ابتكار در كشور و ارائه راهكارهای مناسب برای پیشرفت دانست و افزود: داوران این نمایشگاه ها نیز باید دارای تجربه های مناسب در این زمینه ها باشند.

وی داوران حاضر در نمایشگاه اختراعات و ابتكارات شمالغرب كشور را دارای تجربه های بالا در ارزیابی اختراعات و سنجش طرح های ابتكاری دانست و گفت: این استادان هر یك در زمینه تخصصی خود صاحب نظر هستند و بر اساس تجربیات موجود، می توانند طرح ها را به خوبی ارزیابی كنند.

مشاعی سطح این نمایشگاه را خوب ارزیابی و اظهار كرد: با كاربردی شدن طرح های ارائه شده در نمایشگاه اختراعات و ابتكارات شمالغرب كشور، می توان شاهد نتایج مثبت حركت در مسیر درست نظام اسلامی به سوی فناوری بود.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، كاربردی تر شدن اختراعات را نشاندهنده یافتن مسیر موفقیت توسط مخترعان دانست و گفت: هرگز نباید انتظار داشت كه برای رسیدن به موفقیت می توان حركتی جهشی داشته و به یكباره به اهداف مورد نظر دست یافت.

به گفته وی، حركت آرام و آهسته و متداوم بهترین راهكار برای دستیابی به نتایج مستمر در مسیر موفقیت و فناوری است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، اولین نمایشگاه اختراعات و ابتكارات شمالغرب كشور 'كوهساران' با حضور 147 طرح از 23 خرداد با حضور چهار استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان آغاز به كار كرد.

این طرح ها پس بررسی الكترونیكی توسط استادان برجسته كشور، برای حضور در این نمایشگاه انتخاب و در مرحله نهایی داوری حاضر شدند.

پس از اعلام نهایی ارزیابی داوران، صاحبان طرح های نمونه، علاوه بر برخورداری از امتیازات بلاعوض پژوهانه بنیاد نخبگان به مبلغ 30 الی 50 میلیون ریال، می توانند از تسهیلات نظام وظیفه مختص نخبگان استفاده كنند.

7319/522/ 1645



:: برچسب‌ها: نیکون , کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 266
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs

به گزارش خبرنگار ایرنا از محل وقوع انفجار، فرد انتحاری حدود ساعت شش و نیم به وقت محلی مركز نیروهای امنیتی در نزدیكی مقام حضرت زینب (س) در ریف دمشق را هدف عملیات انتحاری خود قرار داد.

منابع مطلع در منطقه به خبرنگار ایرنا گفتند كه در اثر این انفجار چند نفر زخمی شدند و تنها فرد انتحاری كشته شده است .

همچنین بخشی از دیوار مركز امنیتی مزبور منهدم شده و به چند دستگاه خودرو در اطراف محل انفجار آسیب رسید و شیشه های ساختمان های اطراف شكسته است .

این انفجار حفره ای به عمق سه متر و عرض پنج تا شش متر در محل انفجار بر جای گذاشت.

خاورم**1431**1651



:: برچسب‌ها: سان فرانسیسکو ,
:: بازدید از این مطلب : 259
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs


:: برچسب‌ها: فرمت مربع , استرالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 307
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs

کیهان کلهر در شهریور سال ۸۹ در تالار وحدت در تهران هم با اردال ارزنجان روی صحنه رفته بود

روزهای ۱۴ و ۱۵ ژوئن (۲۵ و ۲۶ خرداد) کیهان کلهر، نوازنده ایرانی کمانچه، همراه با اردال ارزنجان، نوازنده باقلاما اهل ترکیه، در سالن باربیکن لندن و سالنی در شهر ادینبورگ اسکاتلند همنوازی می کنند.

این کنسرت در ادامه همنوازی های مشترک آنهاست؛ چندی پیش آنها در شهرهای استانبول و ارزروم و نیز در کشور مراکش دونوازی کردند. کیهان کلهر در شهریور سال ۸۹ در تالار وحدت در تهران هم با اردال ارزنجان روی صحنه رفته بود.

آقای ارزنجان متولد ۱۹۷۱ است. در ایران آلبوم مشترکی از آنها به نام باد (تا بیکران دوردست) منتشر شده است.

کلهر درباره آشنا‌یی با ارزنجان به روزنامه شرق می‌گوید: «او نوازنده‌ای بسیار شناخته‌شده‌ در ترکیه و از معروف‌ترین شاگردان عارف ساء است که از اساتید باقلاما و پدیده‌آورنده این سبک محسوب می‌شود.»

به گفته او «در شرایط فعلی دنیا که همه چیز به واسطه‌ تکنولوژی تداخل پیدا کرده و آدم‌ها به یکدیگر نزدیک شده‌اند، نداشتن ارتباط با بقیه اجتناب‌ناپذیر است. بخشی از این ارتباطات، فرهنگی و هنری است که به آشنا‌شدن هنرمندان کشور‌های مختلف منجر می‌شود. موسیقی زبان بین‌المللی دارد و به یک زبان خاص تکلم نمی‌شود به همین دلیل هم در این برخورد اجتماعی - فرهنگی تا حدود زیادی راحت‌تر عمل می‌کند.»

شنیدن دیدگاه اردال ارزنجان هم درباره این همکاری هنری خالی از لطف نیست.

گفت و گوی زیر با اردال ارزنجان پیش از برگزاری این کنسرت و در زمان حضورش در ترکیه صورت گرفته است.

کی با کیهان کلهر آشنا شدید و کار با او را چطور شروع کردید؟

اولین بار در استانبول در ۲۰۰۴ با هم ملاقات کردیم. مدیر برنامه های او در یکی از کنسرت من حاضر شده بود. کیهان کلهر در پی توصیه مدیر برنامه هایش به ترکیه آمد. دو سه روز با هم تمرین کردیم تا از هم شناخت پیدا کنیم. و به این نتیجه رسیدیم که می توانیم با هم کار کنیم. از آن روز به بعد دیگر جدا نشدیم و هر سال با هم کنسرت برگزار می کنیم.

چه آلبوم هایی با هم کار کرده اید؟

دو آلبوم با هم کار کرده ایم. در ترکیه یکی از این آلبوم ها را شرکت ای سی ان و دیگری را کالان موزیک منتشر کرده است که دی وی دی کنسرت در تهران است. تاکنون ۵۰ کنسرت در اروپا، آمریکا، کانادا، ایران و ترکیه برگزار کرده ایم.

این اولین کنسرت شما در بریتانیاست؟

بله. اولین کنسرت مشترک ما در بریتانیاست. بنابراین کمی هیجان زده ام. امیدوارم خوب پیش برود. هر کاری از دست ما بر بیاید خواهیم کرد.

با هم نوازی چه حسی دارد؟

وقتی روی سن هستیم انگار که یکی هستیم. به خصوص در دو سه سال اخیر. ما خیلی زود با هم آشنا شدیم و به کار هم خو گرفته ایم. وقتی می زنیم، انگار دو تا دوست قدیمی با هم حرف می زنند.

گاهی انگار چیزی که او می نوازد از ساز من در می آید. او هم می گوید که همین حس را دارد.

در دو سه سال اخیر، حس می کنم که موسیقی ما با هم رابطه عمیقی پیدا کرده. در کنار همنوازی، انرژی زیادی هم از مخاطبان می گیریم که به انرژی خودمان اضافه می شود و کار را بسیار لذتبخش می کند.

دلمان می خواهد که این همکاری را تا پایان عمر ادامه بدهیم.

شما از سال ۲۰۰۴ کار با نوازنده ایرانی را شروع کردید. پیش از آن هم به موسیقی ایرانی علاقمند بودید یا بعدا علاقه مند شدید؟

من قبلا فقط چیزهای ابتدایی از موسیقی ایرانی می دانستم ولی وقتی شروع به کار کردن با کیهان کردم، فهمیدم که برایم سرزمین بیگانه ای نیست.

ما نت ها و ملودی های مشابهی داریم. فرهنگ مشابهی داریم، هر چند که مرزهای مختلفی داریم. مثلا من از ترکیه هستم و شرق ترکیه اشتراک های بیشتری با موسیقی ایرانی دارد تا موسیقی نواحی اژه.

من با فرهنگ ایرانی احساس نزدیکی بیشتری می کنم تا با موسیقی حوالی اژه. به نظرم خیلی نزدیک می رسد. دو کشور متفاوت اند ولی فرهنگ مرزی ندارد.

هر چه کیهان کلهر می زند انگار که در ژن من از قبل بوده. بنابر این با آشنا شدن با موسیقی ایرانی مشکلی نداشتم.

همان طور که موسیقی ارزروم و ارزین جان را درک می کنم، این موسیقی را هم حس و درک می کنم .

نواختن در باربیکن چه حسی دارد؟

خیلی هیجان زده ام. پیش از این در بریتانیا کنسرت داشته ام ولی در این سالن معتبر نداشته ام. ضمنا این اولین کنسرت با کیهان کلهر در بریتانیا هم هست. بنابراین در یک کشور ثالث، نواختن با کیهان برای اولین بار هیجان انگیز است.

شما در ایران شناخته شده اید و علاقمندانی دارید. به آنها چه می گویید؟

ایران فرهنگ غنی دارد. و موسیقی غنی دارد. نظام آنجا اجازه نمی دهد که مردم از موسیقی و فرهنگ آنجا، آزادانه استفاده کنند، ولی این حوزه ای است که نیاز به تلاش و زحمت کشیدن دارد.

تا زمانی که ملودی ها و نت های آنها زنده بمانند، هویت آنها حفظ می شود. از آنها می خواهم که از فرهنگ خودشان، و از سازهای خودشان مراقبت کنند.



:: برچسب‌ها: ظروف چینی , وابسته به تکزاس , شیکاگو ,
:: بازدید از این مطلب : 354
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs

به گزارش خبرنگار ایرنا، این یادداشت تفاهم در جریان دیدار و مذاكرات رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران با رییس شورای مفتی های روسیه در مسكو امضا شد.

در یادداشت تفاهم درج شده است: طرفین با آگاهی از اهمیت، جایگاه و نقش میراث تاریخی

اسلام در جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه و لزوم تقویت صلح و گفت وگوی بین مذاهب و تمدن ها بر اهمیت وحدت و همدلی جامعه مسلمان در مبارزه علیه تروریسم سیاسی و مذهبی، افراط گرایی و همچنین استفاده موثر از سنت های تاریخی و ارزش های معنوی اسلام تاكید دارند.

در این یادداشت تفاهم همچنین به توافق دو طرف برای تلاش به منظور گسترش همكاری های متقابل در زمینه اجرای برنامه های معنوی، فرهنگی، اقتصادی و آموزشی، بهبود سطح اخلاقی و فرهنگی مسلمانان دو كشور و درك لزوم استفاده از تمامی امكانات برای تصمیم گیری های موثر در زمینه اجرای طرح های مشترك اشاره شده است.

'راویل عین الدین' رییس شورای مفتی های روسیه در جریان امضای یادداشت تفاهم با ابراز خرسندی از امضای آن گفت: امضای این یادداشت تفاهم به ان معنی است كه میان مسلمانان روسیه و جمهوری اسلامی ایران تفاهم به دست آمده است.

وی افزود: با امضای این سند در مورد همكاری برای پیشرفت امت اسلامی و پیشبرد طرح های مشترك توافق به دست آمد.

رییس شورای مفتی های روسیه خاطرنشان كرد: با امضای این یادداشت دو طرف در باره توسعه ایده ها و تفكرات اسلامی، برگزاری كنفرانس های بین المللی و سمینارها و برگزاری مسابقات بین المللی قرآن كریم و انتشار كتاب های آموزشی و علمی توافق كردند.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز چهارشنبه برای انجام دیدار كاری دو روزه وارد مسكو شد.

اروپام/2242**518**1368**



:: برچسب‌ها: درختان , به من , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 280
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs

احمد علیرضابیگی شامگاه چهارشنبه در دیدار با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران شهرستان بناب گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار با توصیه مجلس نهم بر رعایت هرچه بیشتر آداب و نزاكت رفتار در برابر دولت از آنها خواست دولت را در انجام وظایف ذاتی خود تحت فشار قرار نداده و با آن تعامل نزدیك داشته باشند.

وی با اشاره به ترسیم راهبردهای اقتصادی رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر اظهاركرد: دولت نهم و دهم درهمین راستا موضوع تحول اقتصادی را در دستور كار قرار داده كه هدفمندی یارانه ها نمونه بارز آن است.

استاندار آذربایجان شرقی اعلام كرد: گام دوم اجرای این قانون كه شرایط خوب برای تامین رفاه مردم را به همراه دارد باید تاكنون اجرا می شد اما برخی دست ها مانع اجرای آن در موعد مقرر می شوند.

علیرضابیگی گفت: هدف از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها اجرای عدالت در كشور است.

استاندار آذربایجان شرقی تاكید كرد: قرار نیست عده ای در كشور با تصاحب ثروت ملت به دارایی های نجومی و آنچنانی برسند و در مقابل عده ای هم فقیر بمانند.

وی اظهار امیدواری كرد: مجلس نهم با اصلاح و بازنگری در رفتار خود تعامل و صمیمیت بیشتری با دولت به خصوص در اجرای گام دوم هدفمندی یارانه داشته باشد.

استاندار آذربایجان شرقی در این دیدار از خانواده های معظم شهدا و ایثارگران به عنوان امید ملت ایران و امین مردم نام برد و برلزوم رفع مشكلات و نیازهای آنان تاكید كرد.

7230/704/587/ 1645



:: برچسب‌ها: دره عمیق و باریک , فیلم ,
:: بازدید از این مطلب : 285
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs

سعید جلیلی گزارشی از روند پرونده هسته‌ای ایران به نمایندگان مجلس ارائه داد

در حالی که یک هفته به آغاز مذاکرات هسته‌ا‌‌‌‌ی ایران و شش قدرت جهانی در مسکو مانده است، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران گفت که تیم مذاکره کننده هسته‌ای حق هیچ گونه مصالحه و مسامحه‌ای ندارد.

به گزارش خبرگزاری مجلس، آقای لاریجانی خطاب به سعید جلیلی، سرپرست مذاکرات هسته‌ای ایران که در جلسه علنی امروز، (چهارشنبه ۲۴ اسفند، ۱۳ ژوئن) گزارشی از روند پرونده هسته‌ای ایران ارائه داد، گفت غربی‌ها در این مذاکرات هدفی را دنبال نمی‌کنند و فقط به دنبال اعمال تحریم‌های بیشتر هستند.

او گفت: "اعضای ۱+۵ از یک سو حاضر به مذاکره بوده و بر مسیر منطقی مذاکرات اصرار می‌‎کنند و از سویی در پشت پرده خواهان تحریم‌های بیشتر و رفتارهای تندروانه هستند که این موضوع نشانه انشقاق از سوی اعضای این گروه است."

به گفته آقای لاریجانی، اعضای ۱+۵ نمی‌توانند درباره غنی سازی ۲۰ درصد اورانیوم در ایران اظهار نظری کنند و غنی سازی اورانیوم داخل ایران بر اساس نیاز این کشور بوده است.

آقای لاریجانی تاکید کرد که مجلس با قاطعیت از تیم مذاکره کننده ایران حمایت می‌کند و روند مذاکرات مسکو را با دقت زیرنظر دارد.

قرار است دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در روزهای ۱۸ و ۱۹ ژوئن (۲۹ و ۳۰ خرداد) در مسکو برگزار شود. دور پیشین این گفت‌وگوها در روزهای سوم و چهارم خرداد (۲۳ و ۲۴ ماه مه) در بغداد برگزار شد.

'مذاکرات مسکو در ۶ محور'

سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز در گزارشی به نمایندگان مجلس گفت که در مذاکره تلفنی که دو روز پیش با کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده کشورهای ۱+۵ داشته، تاکید کرده که محور مذاکرات مسکو در ۵ موضوع پیشنهادی ایران و یک موضوع پیشنهادی گروه۱+۵ باشد.

سرپرست مذاکرات هسته‌ای ایران درباره ۵ محور پیشنهادی ایران توضیحی نداد اما گفت که اعتقاد ایران این است که مذاکرات نباید "لزوما درباره مسائل هسته‌ای باشد و باید موضوعات دیگری هم مطرح شود."

پیش از این در ، معاون خانم اشتون آمده بود که در جریان مذاکرات بغداد، گروه ۱+۵ "پیشنهاد صریحی را ارائه کرده که از یک طرف به نگرانی‌های اصلی درباره فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم می‌پردازد و همزمان، فرصت‌های مهمی را برای همکاری‌های هسته‌ای و نیز همکاری در زمینه‌های دیگری که به نفع ایران است، فراهم می‌کند."

آقای جلیلی سیاست‌های مجلس در حمایت از تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را مهم توصیف کرد و گفت: "ملت ایران برای دفاع از حقوق و آرمان‌های خود هزینه می‌دهد و تسلیم خواست غیرقانونی غرب نخواهد شد."

پنج روز پیش اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای از ایران خواسته بود که "بدون تاخیر بیشتر" به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امکان دهد تا کلیه بازرسی‌های لازم را برای اطمینان یافتن از ماهیت برنامه هسته‌ای این کشور به انجام رساند.

آقای جلیلی همان زمان در پیگیری "گفت‌وگو صرفا برای گفت و گو" در مورد پرونده هسته‌ای را بی‌ثمر دانسته بود.

بازدید بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سایت پارچین، یکی از موارد اختلاف ایران و آژانس در ماه‌های اخیر بوده است. آژانس نگران است که آزمایش‌هایی مرتبط با تسلیحات هسته‌ای در این سایت انجام شده باشد، ولی ایران چنین موضوعی را رد می‌کند و در عین حال، به بازرسان آژانس، اجازه بازرسی تاسیسات پارچین نداده است.



:: برچسب‌ها: فوتبال , برف ,
:: بازدید از این مطلب : 289
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs
احمد ظاهر

نخستین مساله‌ای را که احمد ظاهر و ترانه‌هایش برای هم نسلان من خلق کرد، نوستالوژی است

پس‌‌کوچه تنگ و دراز، مسیر هر عابری را به اتاقی منتهی می‌کند که از فرط دورافتادگی، بچه‌ها آن را "جزیره" نام نهاده اند: پاتوق شاعران و نویسندگان بیکار و سرخورده.

این جزیره، جای چندان مهمی ‌نیست. تنها برای ساکنانش مهم است. زیرا جزیره‌ نشینان وقتی گرد هم می‌آیند، خیلی حرف می‌زنند و همه حرف‌های‌شان را مهم می‌پندارند.

حرف‌هایی از هر جا و هر رنگ. حرف‌هایی درباره شعر، فیلم، کمونیسم، داستان، دین، موسیقی، غیبت، فلسفه و خیلی چیزهای دیگر. این‌گونه دنیای کوچک جزیره‌نشینان از دنیای واقعی "افغانی" بریده می‌شود.

حتی زمانی که دیگر هیچ توانی برای بحث و یاوه‌گویی نمانده است، لپ تاپی خاک‌زده در گوشه اتاق ناله می‌کند و صداهای گوناگونی را از حنجره‌اش بیرون می‌دهد. ویکتور خارا، محسن نامجو، الکساندر ریبک، انریک ماسیاس، احمد ظاهر و جزیره‌نشینانی که گوش می‌خوابانند و به اشتباه شان پی می‌برند. زیرا دنیای کوچک آن‌ها هنوز پر از نمادهای "افغانی" است.

احمد ظاهر نگذاشته است، جزیره‌نشینان از واقعیت فرار کنند. این احمد ظاهر همیشه نقطه وصلی‌ست، میان ساکنان جزیره کوچک و دنیای واقعی "افغانی". خود من همین که سر شب رفته بودم تا از دکان سر کوچه، سگرت و تخم مرغ و نوشابه بگیرم، دیده بودم که دکاندار نخست صدای احمد ظاهر را که از امواج رادیو پخش می شد، کمی ‌بلند کرد، بعد خرید مرا به دستم داد.

نوستالوژی

اما در احمد ظاهر چه چیزی است که می‌تواند ما را به سوی خود بکشاند؟

زندگی مردی که سی و سه سال پیش از امروز، در اوج بلوغ هنری‌اش در شاهراه سالنگ کشته شد، پر از ابهام است. دنیای واقعی "افغانی"، او را که در جغرافیای بزرگ پارسی زبانان که همه می‌شناسندش، مثل همه پدیده‌های دیگر، در ‌هاله‌ای از واقعیت و افسانه ترسیم می‌کند.

هیچ اثری مدون درباره کارنامه و زندگی‌اش در دست نیست، هیچ یک از جزیره‌نشینان او را در زمان حیاتش ندیده اند؛ اما با این همه، او می‌تواند نقطه وصلی میان جامعه عمومی و اقلیت‌های جزیره‌نشین این سرزمین باشد.

احمد ظاهر

به جامعه "افغانی" کاری ندارم که چرا احمد ظاهر را دوست دارند؟ دلایل زیادی می‌تواند وجود داشته باشد. افزون بر آن، برای من هیچ مهم نبوده است که چرا احمد ظاهر، سه دهه پیوسته در جامعه‌ای محبوب بوده که سنت حاکمش، جان او را گرفت. تنها دوست دارم، آنچه را از فضای جزیره‌نشینی در جامعه "افغانی" دریافته‌ام، منسجم کنم.

نخستین مساله‌ای را که احمد ظاهر و ترانه‌هایش برای هم نسلان من خلق کرده، نوستالوژی است. نوستالوژی عصری که نسل من هرگز آن را تجربه نکرده است.

دهه چهل و پنجاه خورشیدی کابل، شهری در اوج یک حرکت روبه‌جلو و در آستانه یک عقب‌گرد تاریخی. مکانی آبستن از درگیری‌ ایدیولوژی‌های چپ و راست؛ پایتختی پر از مردان بیتلی، شهری پر از زنان مینی‌ژوب پوش، جایی پر از شوق آموختن و سرانجام کابلی پر از نویسندگان، شاعران، نوازندگان،‌خوانندگان، سینماگران و...

اما، آیا به راستی چنین بوده است؟ تاریخ و نقد مدونی از این دوره برای ما باقی نمانده است؛ تنها روایت‌های شفاهی و آثار پراکنده‌ای به جا مانده چنین چیزی را نشان می‌دهد.

به صورت منتزع و به دور از واقعیت‌های سیاسی. در این میانه احمدظاهر، به عنوان مهم‌ترین نماد آن دوره مطرح می‌شود. نمادی که شناخت نسل مرا از اجتماع و فرهنگ دهه چهل و پنجاه خورشیدی نشان می‌دهد.

موضوع دیگر، سخنی‌ست که همواره درباره او تکرار کرده اند. هنرمندی که هم‌پای زمانش حرکت می‌کرد و از وضعیت هنر زمانه‌اش، شناخت کاملی داشت. او نخستین کسی است که از تلفیق سازهای شرقی و غربی بهره خوبی گرفت و تکانی به موسیقی‌ای داد که در پس کوچه‌های خرابات گرفتار تار عنکبوت شده بود.

"نخستین مساله‌ای را که احمد ظاهر و ترانه‌هایش برای هم نسلان من خلق کرده، نوستالوژی است. نوستالوژی عصری که نسل من هرگز آن را تجربه نکرده است. دهه چهل و پنجاه خورشیدی کابل، شهری در اوج یک حرکت روبه‌جلو و در آستانه یک عقب‌گرد تاریخی. مکانی آبستن از درگیری‌ ایدیولوژی‌های چپ و راست؛ پایتختی پر از مردان بیتلی، شهری پر از زنان مینی‌ژوب پوش، جایی پر از شوق آموختن و سرانجام کابلی پر از نویسندگان، شاعران، نوازندگان،‌خوانندگان، سینماگران و..."

کاوه جبران

او موسیقی را به میان توده‌ها برد و شناخت جدیدی از موسیقی، در جامعه سنتی ارایه کرد. این‌ها هم بخشی از اهمیتی‌ست که شاید نسل من برای احمد ظاهر قایل اند.

احمد ظاهر، ناموس و غیرت

اما؛ یکی از وجوه مهم این مرد برای نسل من، جنبه‌ای‌ است که تا به حال یا کمتر پیرامون آن سخن زده شده است و یا هم جامعه فرهنگی از کنار آن محتاطانه عبور کرده است. جنبه‌ای که هنوز هم جامعه پوسیده "افغانی" آن را مایه شرمساری و لکه‌ای ننگ بر فسیل فرهنگی می‌داند که سال‌هاست فاتحه‌اش خوانده شده است.

این‌جاست که راه احمد ظاهر از جامعه "افغانی" جدا می‌شود و آن را به اقلیتی پیوند می‌زند که تا کنون جزیره‌نشین است. ترانه‌های احمد ظاهر پر از تبیین مفاهیم جزیره‌نشینی‌ است.

او ترانه‌هایی را خواند که تا کنون کسی جسارت آهنگ ساختن آن گونه ترانه‌ها را ندارد. شعر معروف "عجب صبری خدا دارد" از معینی کرمانشاهی و شعر "یاغی" هوشنگ شفا از جمله همین آهنگ‌ها بودند که آشکارا باورها و پابندی‌های او را به اسم و رسم سنت و مذهب نشان می‌دادند.

اما ذهنیت حاکم‌ "افغانی" امروز هم، چنین احمد ظاهری را انکار می‌کند. مردان کلاه‌ به‌ سر و تسبیح به‌دست هم‌نسل احمدظاهر، زمانی که مقابل دوربین رسانه‌ها می‌نشینند،‌ قداستی را برای او نقاشی می‌کنند که خود احمد ظاهر آن را در زمان حیاتش تف کرده بود.

حرکت خلاف جریان احمد ظاهر در همه جهات زندگی کوتاه او پیداست. این حرکت از نخستین سیلی‌ای آغاز شد که به روی پدر زد و ادامه‌اش به مرگی منتهی شد که آن هم نتیجه حرکت خلاف جریان، در زندگی شخصی‌اش بود.

احمد ظاهر

عوام و خواص گفتند که احمد ظاهر در سانحه رانندگی کشته شده است. اندکی بعد که سایه هول خلقی‌ها از سرشان پرید، ادعا کردند که حفیظ الله امین او را کشت. اما، یکی ادعا نکرد که احمد ظاهر پیش از همه قربانی قتل‌های ناموسی و غیرت "افغانی" شد. غیرت و ناموسی که احمد ظاهر یک عمر به آن خندیده بود.

حرکتی که با احمد ظاهر یکجا مرد

پانزده، شانزده سال پیش، زمانی که طالبان بر کابل مسلط شدند، یکی از نخستین کارهایشان منفجر کردن گور احمد ظاهر بود.

اگر احمد ظاهر یک آدم سیاسی بود، بی‌گمان این کنش طالبان طوری توجیه می‌شد که گویا چنین عملی، به اشاره‌ای پاکستان صورت گرفت. مگر اکنون همه می‌دانند که این حرکت طالبان، نگاه رسمی ‌جامعه "افغانی" به احمد ظاهر و امثال او بود که تا هنوز هم کماکان بر حال خودش باقی است. شاید صورت فعال‌ترش در این حرکت طالبان متبلور شد.

احمد ظاهر چنین نگاهی را نسبت به خودش، از قبل فهمیده بود و به همین خاطر بود که در هیچ شرایطی، ساز و آوازش را در خدمت نگرش‌های متحجرانه و قبیله‌ای قرار نداد.

آن جایی که حتی واژه‌ای را در ترانه‌هایش به کار نبرد تا بیانگر مفهوم هویت کاذبی به نام "افغانیت" باشد.

احمد ظاهر علیه سنت بویناکی طغیان کرد که ابهت این مبارزه با ذهن پوسیده‌ای به تمام معنا "افغانی" را، حتی امروز نسل من احساس می‌کند. نسلی که نه قدرت طغیان دارد و نه تحمل پوسیدن و همین است که نسل ما به جسارت و جرات احمد ظاهر غبطه می‌خورد و دل به حرکتی می‌سوزاند که پس از احمد ظاهر هرگز جریان پیدا نکرد.

امروز، بیست و چهارم جوزا / خرداد، برابر است با سی و سه سالگی مرگ احمد ظاهر، آوازخوان پرآوازه افغانستان.



:: برچسب‌ها: هنر ,
:: بازدید از این مطلب : 312
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : arabsxs

به گزارش ایرنا،‌ 'نواب نوری' روز چهارشنبه در جمع تیراندازان استان چهارمحال و بختیاری اضافه كرد:‌ ملی پوشان تیراندازی ایران، سهم عمده ای در كسب مدال های آسیایی برای كشور دارند.

به گفته وی، 37 مدال آسیایی در دو دوره از مسابقه های تیراندازی قهرمانی آسیا و رقابت های سلاح های بادی توسط ملی پوشان تیراندازی ایران بدست آمد كه این موضوع نشان از توانایی بالای تیراندازان كشورمان دارد.

وی افزود: تركیب تیم ملی تیراندازی ایران در حال حاضر متشكل از بهترین تیراندازان سراسر كشور است.

نوری، رشته تیراندازی را یكی از رشته های پرمدال عنوان كرد و افزود: تیراندازی می تواند در ارتقاء جایگاه ورزش كشور در سطوح قهرمانی، نقش به سزایی داشته باشد و این مهم با همكاری هیات های تیراندازی استان های سراسر كشور امكان پذیر است.

به گزارش ایرنا، در مجمع انتخابات رییس هیات تیراندازی استان چهارمحال و بختیاری، 'یزدان جلالی' به عنوان رییس جدید این هیات انتخاب شد.

7359

ورزشی. ** 1589 **



:: برچسب‌ها: برلین , سنگ , کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 307
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()